"El secreto de sus ojos " van Juan José Campanella

[[

Plot [bron: wildbunch.nl]

]]]

Sinds 1974 staat een onopgeloste moordzaak in het geheugen van Benjamín Espósito (Ricardo Darín) gegrift. Hij heeft destijds meegewerkt aan het onderzoek naar de verkrachting en moord op een jonge, pasgetrouwde vrouw. Nu 25 jaar later, na zijn pensioen bij de Argentijnse rechtbank, besluit hij een boek over deze misdaad te schrijven.

Terwijl Espósito de dossiers van de zaak opnieuw openslaat, stuit hij op veel tegenwerking en brengt hij met het schrijfproject zichzelf, zijn collega Pablo Sandoval (Guillermo Francella) en zijn baas Irene Menéndez Hastings (Soledad Villamil) in gevaar.

Maar ook dit keer, kan Espósito de zaak niet loslaten. Terwijl hij schrijft, herbeleeft hij het verleden en worden de verkeerde keuzes die hij gemaakt heeft, hem pijnlijk duidelijk. Hij zet door in de hoop zijn fouten te rechtvaardigen, zijn eigen toekomst te veranderen en de vrouw, waar hij 30 jaar later nog steeds van houdt, eindelijk de waarheid te kunnen vertellen.

Oscarwinnaar Beste Buitenlandse Film van regisseur Juan José Campanella.

  

 

[[

Recensie [bron: Het Parool door Jos van der Burg]

]]

Traumatische herinneringen

"Wie door de thriller- en liefdeslaag heenkijkt, ziet een subtiele verhandeling over het gebruik van herinneringen voor de constructie van levensverhalen."

 

[[

Recensies

]]

Link naar de officiële site van El secreto de sus ojos