Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bacalaureat

28 februari 2017 om 20:15 - 22:25

Evenement Navigation

Genre: Drama
Regie: Cristian Mungiu
Cast: Maria-Victoria DragusRares Andricimeer »
Lengte: 128 minuten
Land: Roemenië, Frankrijk
Taal: Roemeens

Drama over een integere arts die overweegt zijn principes opzij te zetten als de toekomst van zijn dochter in gevaar komt

Arts Romeo Aldea woont in een klein dorpje in Transsylvanië en heeft zijn dochter opgevoed met de verwachting dat zij, wanneer ze 18 wordt, uit zal vliegen om in het buitenland te studeren. Het plan lijkt een succes te worden: Eliza heeft een beurs gekregen om in het Verenigd Koninkrijk psychologie te gaan studeren. Ze moet alleen nog één laatste examen halen – niet meer dan een formaliteit voor zo’n voorbeeldige leerling. De dag vóór haar examen wordt het meisje echter aangevallen en aangerand, wat haar hele toekomst in gevaar brengt. Romeo staat voor een keuze. Hij kan dit oplossen, maar met geen enkele mogelijkheid kan dit zonder in te druisen tegen de principes waarmee hij zijn dochter heeft opgevoed.

De Roemeense regisseur Cristian Mungiu won in 2007 een Gouden Palm met zijn drama 4 maanden, 3 weken & 2 dagen. Met Bacalaureat was hij opnieuw in de race op het filmfestival van Cannes, maar in plaats van de hoofdprijs werd hij bekroond als Beste Regisseur.

Bekijk de trailer hier:

Gegevens

Datum:
28 februari 2017
Tijd:
20:15 - 22:25
Evenement Categorie:

Locatie

Filmhuis Hoogeveen
Van Echtenstraat 35
Hoogeveen, 7902 EK Nederland
+ Google Maps