Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Beautiful Boy

21 januari 2020 om 20:15 - 22:15

Genre:              Drama

Regie:               Felix van Groeningen

Cast:                 Steve Carell, Timothée Chalamet en Maura Tierney

Lengte:             120 minuten

Land:                Verenigde Staten, 2018

Zijn kamer is steeds vaker leeg. Zijn telefoon staat doorgeschakeld naar de voicemail. Nic drijft steeds verder af. Van zijn liefhebbende ouders, van de geborgenheid van het gezin, van zijn eigen herinneringen. Hij heeft namelijk een nieuwe liefde, eentje die hem nooit meer los zal laten: crystal meth.

Het op waargebeurde feiten gebaseerde Beautiful Boy weet perfect de tweestrijd te vangen waarin journalist David Sheff belandt, als zijn oudste zoon Nic (opnieuw een glansrol voor Timothée Chalamet) verslaafd raakt aan de extreem destructieve drug crystal meth. David Sheff, journalist, is een wereldwijze kerel die vroeger zelf ook weleens wat gerookt en geslikt heeft. Dus als hij ontdekt wat er mis is – te laat, omdat verslaafden nu eenmaal alles doen om hun gebruik verborgen te houden – is hij de gedroomde vader: geen geschreeuw of woede uit onmacht en frustratie. David is vastbesloten dit monster te lijf te gaan. Alleen kent hij crystal meth niet. Dit is een heel ander beest.

Behalve een mogelijk verlies van een kind, is dat het pijnlijkste aan de film: als vader ben je totaal machteloos. Hij kan er zijn voor zijn zoon, met alle liefde van de wereld, maar niets garandeert dat Nic morgen niet weer terugvalt.

Felix van Groeningen had al bijzondere films op z’n naam: ‘De helaasheid der dingen’, ‘The Broken Circle Breakdown’. Dit Amerikaanse debuut is de kroon op een nog jonge carrière: een pijnlijk rake en ontroerende film over verslaving. De nadruk op de willekeur van de nachtmerrie waarin het gezin belandt en de uitzonderlijke acteerprestaties van Carell en Chalamet – de hype rond de jonge acteur uit Call Me by Your Name blijkt terecht – vormen de kracht van Beautiful Boy.

Gegevens

Datum:
21 januari 2020
Tijd:
20:15 - 22:15
Evenement Categorie:

Organisator

Filmhuis Hoogeveen

Locatie

Filmhuis Hoogeveen
Van Echtenstraat 35
Hoogeveen, 7902 EK Nederland
+ Google Maps