Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Documentairedag met “My name is Nobody”

20 januari 2019 om 14:00 - 16:30

| €5,

Evenement Navigation

Zondag 20 januari 2019 vertoont het Filmhuis Hoogeveen de documentaire My Name Is Nobody van regisseur  Denise Janzée. De film is een zoektocht naar de mysterieuze jongen die op een klassenfoto te midden van twee iconen uit de Italiaanse cinema staat, Ennio Morricone en Sergio Leone.

 

De film wordt ingeleid door Omar Larabi, journalist voor o.a. De Filmkrant.

De zaal is open vanaf 13:30 uur.
De inleiding begint om 14:00 uur.
De film begint rond 14:30 uur.

Na de film is er gelegenheid voor Q&A.
Als afsluiting bieden wij u rond 16:00 uur een hapje en een drankje aan.

 

Ergens in een restaurantje in Rome hangt een vergeelde klassenfoto aan de wand. Er zijn duizenden van dit soort foto’s gemaakt, maar deze is bijzonder. Twee van deze jongetjes zouden later namelijk heel beroemd worden: regisseur Sergio Leone en componist Ennio Morricone. Maar wie is dat jongetje dat toevallig tussen hen in staat? Die al zijn leven lang in de schaduw staat van deze twee iconen? Voor één keer staat deze John Doe in de spotlight in een zoektocht die ons voert langs het Italië met zijn markante inwoners, pleintjes en kerken én de Italiaanse cinema. Hoe is het om letterlijk naast de roem te staan?

 

Denise Janzee over de My Name Is Nobody:

Deze film gaat over wat roem is en met je doet, het verlangen naar roem van degenen die het niet hebben, en het verlangen naar de schaduw van hen die teveel in de spotlichten staan en de ambivalentie ertussen. Een anonieme jongen tussen twee supersterren. De film is een reconstructie van een leven in de schaduw. Niet roemrijk, maar een leven zoals elk ander. De vraag ‘waarom zoek je hem?,’ ligt dan ook voor de hand. Precies daarom zoek ik hem: hij kan iedereen zijn. Iedereen kon op die plek gaan staan. Maar hij staat daar. Naast de roem. Via hem kom ik dichter bij de betekenis van roem, juist omdat hij het niet heeft, maar er letterlijk wel heel dichtbij staat. De zoektocht naar de onbekende jongen op de foto is een mengeling van fantasie en werkelijkheid. De film gaat over de fantasie van het publiek. In de film wil ik verschillende perspectieven naast elkaar laten bestaan. Van degene die vertelt, en van degene waarover verteld wordt. De verteller is eerst de anonieme stem, maar neemt het verhaal over, vertelt zijn eigen verhaal. En zo gaat de film zowel over de publieke figuur als het publiek zelf.

 

Genre:            Documentaire

Regie:            Denise Janzée

Scenario:       Tamara Vuurmans

Met:               Willi Colombini

Lengte:          79 minuten

Land:             Nederland, 2017

 

Gegevens

Datum:
20 januari 2019
Tijd:
14:00 - 16:30
Kosten:
€5,
Evenement Categorie:

Organisator

Filmhuis Hoogeveen

Locatie

Filmhuis Hoogeveen
Van Echtenstraat 35
Hoogeveen, 7902 EK Nederland
+ Google Maps