Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kollektivet

15 november 2016 om 20:15 - 22:15

Evenement Navigation

Drama van Thomas Vinterberg (Festen) waarin het samenleven in een Deense commune in de jaren zeventig in gevaar komt door een verboden liefdesaffaire

Erik en Anne leiden een gelukkig leven samen met hun dochter Freja. Op een dag besluiten ze desondanks het roer om te gooien en samen met een paar vrienden een commune op te richten. Hun droom wordt al snel werkelijkheid wanneer iedereen zijn intrek in de villa heeft genomen en er een hechte gemeenschap ontstaat. Er is vriendschap, liefde en saamhorigheid onder één dak, totdat een liefdesaffaire de commune zwaar op de proef stelt. Alles verandert wanneer de minnares van Erik in het huis trekt. De realiteit maakt zijn intrede en dreigt het gezin, de vriendschap en de droom van het samenzijn voorgoed te vernietigen.

Achttien jaar na de filmhuishit Festen, vormt het Deense drama Kollektivet een hereniging tussen regisseur Thomas Vinterberg en twee van de hoofdrolspelers, Ulrich Thomsen en Trine Dyrholm. Vinterberg schreef het scenario samen met filmmaker Tobias Lindholm(KapringenKrigen), met wie hij eerder het script van zijn bekroonde thriller Jagtenontwikkelde.

Genre: Drama
Regie: Thomas Vinterberg
Cast: Trine DyrholmUlrich Thomsenmeer »
Lengte: 111 minuten
Land: Denemarken, Zweden, Nederland
Taal: Deens

 

Bekijk de trailer:

Gegevens

Datum:
15 november 2016
Tijd:
20:15 - 22:15
Evenement Categorie:

Locatie

Filmhuis Hoogeveen
Van Echtenstraat 35
Hoogeveen, 7902 EK Nederland
+ Google Maps