Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Layla M

20 november 2017 om 20:15 - 22:00

Evenement Navigation

Genre: Drama
Regie: Mijke de Jong
Cast: Nora El KoussourIlias Addabmeer »
Lengte: 98 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands

Drama over een Marokkaans meisje uit Amsterdam dat zich afzet tegen haar liberale ouders en aansluiting vindt bij een groep radicale jonge moslims

De 18-jarige Layla, een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst uit Amsterdam-West, doet eindexamen vwo. Ze is niet op haar mondje gevallen en stoort zich aan het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het Islamitische geloof. Layla zet zich steeds meer af tegen de liberale opvattingen van haar ouders en sluit zich aan bij een groep jonge Moslims die strijden voor acceptatie en het uitoefenen van hun geloof. Zo maakt ze kennis met de begripvolle Abdel. Layla wordt verliefd en het kost Abdel geen moeite haar over te halen hem te volgen. Maar langzaamaan en tot haar afgrijzen, realiseert Layla zich wat zijn echte bedoelingen zijn.

Regisseur Mijke de Jong was genomineerd voor een Gouden Kalf met haar films Joy en Het zusje van Katia. In 2007 wist ze deze prijs al te verzilveren met Tussenstand. Het script voor Layla M. schreef De Jong samen met Jan Eilander.

Gegevens

Datum:
20 november 2017
Tijd:
20:15 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Filmhuis Hoogeveen
Van Echtenstraat 35
Hoogeveen, 7902 EK Nederland
+ Google Maps