Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mia Madre

25 januari 2016 om 20:15 - 21:55

Evenement Navigation

Genre: Drama
Regie: Nanni Moretti
Cast: Margherita Buy, Nanni Moretti
Lengte: 102 minuten
Land: Italiƫ
Taal: Italiaans

Drama van Nanni Moretti over een regisseuse die wegens de naderende dood van haar moeder met de grote vragen des levens wordt geconfronteerd
Het leven van Margherita, een succesvol filmmaakster, komt onder hoogspanning te staan wanneer haar moeder in het ziekenhuis wordt opgenomen. Ze zit midden in de draaiperiode van haar nieuwe film en heeft te maken met een pretentieuze Amerikaanse acteur; hij begrijpt haar regieaanwijzingen niet en vraagt op de set steeds de aandacht met zijn sterke verhalen. Met een ex-man, een opgroeiende dochter en de strubbelingen in een nieuwe relatie kan ze er niet veel meer bij hebben. Haar broer Giovanni, die wel de nodige tijd aan het ziekbed kan doorbrengen, drukt Margherita met haar neus op de feiten: hun moeder zal niet lang meer leven. Dit besef dwingt haar stil te staan bij het leven dat ze leeft.

De Italiaanse regisseur en acteur Nanni Moretti maakte eerder komische films als Caro diario, Aprile en Habemus papam. In 2001 gooide hij hoge ogen met het aangrijpende drama La stanza del figlio, die op het festival van Cannes in de prijzen viel. In Mia madre vertolkt Moretti de rol van Giovanni, de broer van hoofdrolspeelster Margherita Buy. Acteur John Turturro werd gecast voor de rol van een zelfingenomen Amerikaanse acteur.

Bekijk hier de trailer:

Gegevens

Datum:
25 januari 2016
Tijd:
20:15 - 21:55
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Filmhuis Hoogeveen
Van Echtenstraat 35
Hoogeveen, 7902 EK Nederland
+ Google Maps