Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mr. Turner

10 november 2015 om 20:15 - 22:45

Biografisch drama van regisseur Mike Leigh met een bekroonde titelrol van Timothy Spall als de excentrieke 19e-eeuwse kunstschilder J.M.W. Turner

De excentrieke 19e-eeuwse Britse kunstenaar J.M.W. Turner wordt diep geraakt door de dood van zijn vader. Hij begint een relatie met de weduwe Sophia Booth, die een pension runt aan de zee. Af en toe wordt hij lastig gevallen door Sarah Danby, een ex-geliefde bij wie hij twee buitenechtelijke dochters heeft. Turner verblijft in aristocratische landhuizen, maakt reizen, bezoekt bordelen, is een populair maar tegendraads lid van de Royal Academy of Arts, laat zichzelf aan een scheepsmast vastbinden om een sneeuwstorm te kunnen schilderen en wordt zowel gevierd als verguisd door het grote publiek en de culturele elite.
Dit voor vier Oscars genomineerde biografische drama werd geregisseerd door Mike Leigh, die eerder succes had met Another Year en Happy-Go-Lucky. Voor zijn titelrol won Timothy Spall won de prijs voor Beste Acteur tijdens het filmfestival van Cannes.

Gegevens

Datum:
10 november 2015
Tijd:
20:15 - 22:45
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Filmhuis Hoogeveen
Van Echtenstraat 35
Hoogeveen, 7902 EK Nederland
+ Google Maps