Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Room

5 september 2016 om 20:15 - 22:15

Evenement Navigation

Drama met Brie Larson in haar Oscarwinnende rol van een jonge moeder die samen met haar vijfjarige zoontje wordt vastgehouden in een kleine kamer

De energieke vijfjarige Jack wordt liefhebbend opgevoed door zijn ‘Ma’. Ze speelt spelletjes met hem en leest hem verhaaltjes voor. Maar hun leven is allesbehalve normaal: ze zitten opgesloten in een ruimte van 3 bij 3 meter, zonder ramen, die door Ma eufemistisch de ‘Kamer’ wordt genoemd. Ze heeft hier een eigen wereld gecreëerd voor Jack en stelt alles in het werk om hem zelfs in deze verraderlijke omgeving een volwaardige opvoeding te geven. Maar als Jack steeds nieuwsgieriger wordt naar zijn situatie en Ma eraan onderdoor dreigt te gaan, verzinnen ze een plan om te ontsnappen. Uiteindelijk krijgen ze te maken met wat wellicht nog het meest beangstigende voor ze is: de buitenwereld.

Het drama Room van de Ierse regisseur Lenny Abrahamson (Frank) is een verfilming van de gelijknamige bestseller van Emma Donoghue. Zij baseerde het idee voor haar boek op de zaak rond de Oostenrijkse Elisabeth Fritzl die 24 jaar lang in een kelder werd vastgehouden door haar vader. Voor haar hoofdrol werd Brie Larson veelvuldig bekroond, waaronder met de Golden Globe, de BAFTA, de Screen Actors Guild Award en de Oscar voor Beste Actrice.

Genre: Drama
Regie: Lenny Abrahamson
Cast: Brie LarsonJacob Tremblaymeer »
Lengte: 118 minuten
Land: Ierland, Canada
Taal: Engels

Bekijk de trailer hier:

Gegevens

Datum:
5 september 2016
Tijd:
20:15 - 22:15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Filmhuis Hoogeveen
Van Echtenstraat 35
Hoogeveen, 7902 EK Nederland
+ Google Maps