Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Toni Erdmann

3 april 2017 om 20:15 - 23:15

Evenement Navigation

Genre: DramaKomedie
Regie: Maren Ade
Cast: Peter SimonischekSandra Hüllermeer »
Lengte: 162 minuten + pauze
Land: Duitsland, Oostenrijk
Taal: Duits

Tragikomedie waarin een Duitse zakenvrouw in Roemenië bezoek krijgt van haar vader die een vreemd personage verzint om haar leven opnieuw zin te geven

Ines is een zakenvrouw van een groot Duits bedrijf, gevestigd in Boekarest. Als haar vader onverwachts voor de deur staat, verbergt ze haar ergernis niet. In het perfect geordende leven van Ines heerst niet de minste wanorde, maar als haar vader vraagt of ze gelukkig is, blijft ze het antwoord schuldig en wordt dat het begin van een grote omwenteling. Deze hinderlijke vader waar ze zich voor schaamt, zal er alles aan doen om haar leven opnieuw zin te geven door een personage te verzinnen: de grappige Toni Erdmann.

Toni Erdmann, geschreven en geregisseerd door de Duitse filmmaakster Maren Ade, was een van de verrassingen op het Filmfestival van Cannes. De bitterzoete tragikomedie greep naast de Gouden Palm, maar werd wel bekroond met de FIPRESCI-prijs, jaarlijks uitgereikt door de internationale filmpers. De Nederlandse actrice Hadewych Minis is te zien in een van de bijrollen.

Trailer:

Gegevens

Datum:
3 april 2017
Tijd:
20:15 - 23:15
Evenement Categorie:

Locatie

Filmhuis Hoogeveen
Van Echtenstraat 35
Hoogeveen, 7902 EK Nederland
+ Google Maps